Ervaringsdeskundige ouder

Als beeldtekenaar zet ik mij in voor heldere communicatie binnen de zorg rondom het kind. Wij kunnen dit samen doen, wij hebben hetzelfde doel en we hebben elkaar nodig!  

Als mama van 2 lieve bijzondere kinderen, Beeldtekenaar en zorgprofessional heb ik een brede ervaringsdeskundigheid (Verstandelijke beperking, Autisme, ADHD, Taalontwikkelingsproblematiek en Genderdysforie). Vanuit het ervaringen vanuit het ouderschapsperspectief deel ik mijn ervaringen, als zorgprofessional en tekenaar maak ik verbanden zichtbaar.   

Mijn droom is de stilte te doorbreken, met elkaar in contact te zijn en samen te werken. Zo realiseren we samen de beste zorg!

Samenvatting presentatie ouders ervaren en deskundig: ‘Stilte’

Meer weten?

Ik heb de opleiding ervaringsdeskundige ouder afgerond. Vanuit deze opleiding heb ik mijn verhaal gedeeld op het podium, in woord, beeld en zang. 

Een verhaal over angst, verdriet, en de kwetsbaarheid van ouders, maar ook een verhaal van hoop! De hoop dat ik mijn verhaal vaker mag delen om zo de samenwerking tussen ouders en alle betrokkenen rondom het  gezin te verbeteren.

Laten we het gesprek over het ouderperspectief en de oudergerichtheid van professionals in de zorg en dienstverlening op gang brengen! Samen!

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over mijn presentatie, ervaringsdeskundigheid van ouders, het ouderschapsperspectief of andere vragen. Ik denk erg graag met jullie mee. 

Meer achtergrond informatie kun je vinden op ervaringsdeskundigeouders.nl

# Ouderschapsperspectief

Ik heb enorm geworsteld met mijn rol als ouder binnen het stelsel van zorgverlening en onderwijs. Overweldigende emoties in combinatie met stroperige systemen maken communicatie heel ingewikkeld. Dikwijls voelde ik mij alleen, bang en niet gehoord. En nog steeds ervaar ik dagelijks dat er hier nog heel veel te winnen is! Met #ouderschapsperspectief willen we ouders een pek geven om verhalen te delen met iedereen die het maar wil horen. We willen betrokkenen vanuit onderwijs, jeugdzorg en alle andere betrokkenen bij gezinnen de kans geven deze verhalen te lezen en op te pakken daar waar ze het verschil kunnen maken. Delen vanuit verbinding, om met elkaar in contact te zijn en blijven en samen te werken. Wij kunnen dit samen doen, wij hebben hetzelfde doel en we hebben elkaar nodig

Ik doorbreek de stilte en deel mijn verhaal!

In korte miniblogs neem ik jullie mee in mijn (soms) hectische leventje. Mijn wereld waarin ik leef, werk, balanceer, huil, lach en LEEF! Mijn ervaringen als mama van 2 lieve bijzondere kinderen.

Hoppa ouder

Ik ben een Hoppa-ouder! Trotse bezitter van het hoppa- gen! Ik ben geen stilzitter, nooit geweest. Impulsiviteit is mij niet vreemd. Dat is niet altijd handig, vaak raken dingen zoek of gaat er iets kapot omdat ik de gebruiksaanwijzing niet goed heb gelezen. Maar juist DAT zorgt ervoor dat ik voorbij problemen denk, niet te lang stilsta bij wat niet kan of lukt maar hoppa door naar de oplossing! In ouderschap voor een zorgintensief kind is het hoppa-gen een vloek en een zegen. Als hoppa- ouder loop je tegen systemen aan waar het hoppa-gen niet geïntegreerd lijkt. Binnen deze trage stroperige systemen , hop ik hulpverleners nog wel eens voorbij met mijn oplossingsgerichtheid. Waar voor iedere oplossing weer een probleem lijkt te zijn is een hoppa-ouder als ik niet altijd helpend. Echter….datzelfde Hoppa helpt mij steeds weer om positief te blijven, in gesprek te blijven gaan, mij open te stellen naar anderen en te blijven reflecteren. BB Ik ontdek steeds meer dat er mensen in die systemen ook dat krachtige Hoppa-gen bezitten en dat we samen de boel wel degelijk in beweging kunnen zetten! HOPPA! #ouderschapsperspectief

NIET- reken-kado!

De dag dat mijn dochter een NIET- reken-kado kreeg…
Computerscherm staren begint mijn dochter van 8 nu op te breken. Lange dagen, steeds hetzelfde riedeltje. Waar mijn oudste het heel goed doet bij structuur is de jongste juist een ‘spring in ‘t veld’. Gelukkig is het contact met de juf goed, en maakte de juf vandaag wat extra tijd…
Juf: wat zie je er moe uit…
Jongste: ik wil niet meer….. ik wil naar school…
Juf: wat lukt er dan niet….
Jongste; ik wil niet rekenen…
Juf: wat vind je ervan als je vandaag niet hoeft te rekenen?
Jongste: (er verschijnt een grote lach van oor tot oor) echt niet?
Juf: nee, vandaag een dagje niet.
Er ontstaat een leuk gesprek, over vanalles wat mijn dochter bezighoudt. En over hoe gek het eigenlijk is zo via het scherm. Maar ook leuk omdat de juf nu haar kamer kan zien. De juf verteld wat ze allemaal voor gekke dingen ziet… als we de juf gedagzwaaien zegt de jongste: Bedankt voor het NIET-rekenen- kado juf!
Onderwijs blijft maatwerk, juist nu! #ouderschapsperspectief