Over Hester

Ik ben meer dan een tekenaar,
Ik ben ouder EN ik ben zorgprofessional.

Hester van der Kwaak

Wat ik belangrijk vind

 Zorgverlening gaat over mensen, hulpverleners en ouders, over gezinnen. Het gaat over jou en mij. Zorgen doe je met je hart. Het is aansluiting zoeken, verbinding vinden en bouwen aan vertrouwen…en precies DAT is wat tekenen doet. Dit is mijn missie, dit is waar mijn hart ligt en waar ik elke dag naar streef.

Kernwaarde professioneel ervaringsdeskundige
Kernwaarde energiek oplossingsgericht
Kernwaarde betrokken

Professioneel & ervaringsdeskundig

Van uit mijn rol als hulpverlener en ervaringsdeskundige ouder zet ik mij in voor visuele ondersteuning binnen de hulpverlening.

Beeldtaal geeft helderheid en zorgt dat informatie inzichtelijk is en door iedereen begrepen wordt.

Zo draagt tekenen bij aan ‘gewoon goede hulpverlening’

Energiek en oplossingsgericht

Vanuit mijn passie als zorgprofessional zet ik graag mensen in beweging.

Met enthousiasme en positieve energie laat ik zien en ervaren hoe tekenen ruimte geeft voor verrassende, nieuwe oplossingen!

Persoonlijk & Betrokken

Beeldtaal spreken we allemaal Ik Laat jou op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met de kracht van beeld en tekenen.

Ik geniet ervan om samen op zoek te gaan naar dat ene beeld wat jouw verhaal jouw maakt en wat jouw verhaal nodig heeft om echt tot zijn recht te komen.

Hoe ik ging doen wat ik nu doe

Over Mij

Ik ben Hester, a.k.a Beeldtekenaar.
Mama van 2 lieve bijzondere kinderen en getrouwd met mijn lieve schat.

Ik wilde als kind altijd al mensen helpen en dus ben ik (inmiddels alweer heel wat jaren geleden) afgestuurd aan de Hogeschool Leiden als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.
Hierna ben ik aan het werk gegaan op uiteenlopende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg. Waar ik de eer had de meest mooie, warme en pure personen te ontmoeten en van hen te mogen leren.

Aan de overkant

Toen onze oudste zoon de diagnose taalontwikkelingsstoornis en autisme kreeg belandde ik aan de overkant de tafel en maakte ik als ouder kennis met ‘zorgland’.

Dit was niet gemakkelijk en het was een flink zoektocht naar mijn rol aan deze andere zijde. Aansluiting vinden, afstemmen en kijken of alle betrokkenen op dezelfde ‘golflengte’ zitten.

Als moeder en ervaringsdeskundige in ‘zorgland’ heb ik pas echt ervaren hoe belangrijk dit is.

Duidelijker en leuker

Voor mijzelf is tekenen een manier om orde te scheppen en dingen beter te begrijpen en te onthouden, zou dit ook zo werken bij onze zoon?
Ik besloot zijn agenda te gaan tekenen.

WAUW!

Het gaf zoveel rust in huis dat het duidelijk was wat we gingen doen, echt een verademing voor het hele gezin..
Met een pen en papier creëer je overzicht, maak je dingen duidelijker en ook nog eens leuker!

Hier moest ik meer van weten!

Inktvlek

Een aantal trainingen verder wist ik het zeker, dit moeten we in de zorg gaan doen!!
Tekenen inzetten in de communicatie naar ouders, collega’s en cliënten.

En hoe tof zou het zijn om tekenen te combineren met mijn passie als hulpverlener en mijn ervaringen als ouder. Op deze manier kan ik alles delen met vakgenoten en als een inktvlek uit laten spreiden.

Een baan zeg je niet zomaar op, maar toch gedaan…hop, aan de slag.

Mijn werk als praatplaatfacilitator en trainer is mijn passie. Tekenen inzetten als middel geeft mooie, onverwachte resultaten en geeft nieuwe energie!

Blij Ei

Ik word blij van:
Mensen om mij heen, wandelen, fietsen, genieten van het buitenleven en de natuur, de fratsen van mijn puberende kids, keihard zingen, de geur van regen na een mooie zonnige dag en gekke haarkleuren en natuurlijk van eindeloos beppen.

O enne… wil je lezen over de dingen die mij bezig houden, waar ik blij van word of waar ik in het leven tegen aan loop of letterlijk over struikel?

Volg Beeldtekenaar dan via Facebook of Instagram

Chat openen
Scan de code
Je hebt de Eerste Hulp bij Visuele Noodgevallen bereikt! Hoe kan ik je helpen?